Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Τάσεις SEO


Στον κόσμο της τεχνολογίας Web, δεν είδαμε καμία σημαντική διαφοροποίηση το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όντας ένθερμος χρήστης του διαδικτύου και webmaster είναι φυσικό για μένα να είμαι περίεργος για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Η πιό ενδιαφέρουσα περιοχή για να αναζητήσουμε αλλαγές είναι η βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), χωρίς την οποία κανένας ιστοχώρος δεν μπορεί να έχει διάρκεια. Η βελτιστοποίηση SEO έχει μια τεράστια ώθηση τον τελευταίο καιρό εξ αιτίας της αυξανόμενης δημοτικότητας των sites κοινωνικής δικτύωσης και των διάφορων βελτιώσεων στην τεχνολογία αναζήτησης. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μερικές από τις τάσεις SEO που μπορείτε να αναμένετε με ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα.
Βελτιστοποίηση σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Κοντά στη βελτιστοποίηση SEO, έρχεται η Βελτιστοποίηση σε μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία είναι η νεώτερη μετενσάρκωση του SEO. Καταλαβαίνω ότι δεν νιώθετε κάποια έκπληξη στο άκουσμα αυτού του όρου και αυτό χάρη στην τεράστια δημοτικότητα των sites κοινωνικής δικτύωσης σε παγκόσμια κλίμακα. Οι Webmasters δεν πρέπει να θεωρήσουν την βελτιστοποίηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απόσπαση της προσοχής τους από τις κανονικές προσπάθειες SEO, αλλά ως μία νέα δυνατότητα να δώσουν ώθηση στη αύξηση του συνόλου των επισκεπτών τους και ενδεχόμενων πελατών τους.
Οι δραστηριότητες βελτιστοποίησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να περιλαμβάνουν συνδέσεις από μεμονωμένα τέτοιου είδους sites, την ανάπτυξη αξιόπιστου λογαριασμού σε αυτά, και τέλος τη στόχευση σε πραγματικό χρόνο αναζήτησης. Όσο μεγαλύτερη αίσθηση, ή όσο μεγαλύτερο ντόρο κάνετε στα μέσα αυτά, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι προοπτικές να έχετε περισσότερους πελάτες το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ταχύτητα ιστοχώρου και δραστηριότητες SEO
Υπάρχουν μερικοί webmasters που στηρίζονται στη βελτιστοποίηση του site παρά στην κάθε σελίδα ξεχωριστά. Αλλά τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δώσετε ίση, εάν όχι περισσότερη σημασία στη βελτιστοποίηση των σελίδων. Επιπλέον, ο χρόνος φόρτωσης των sites πρόκειται να αποτελέσει την λιδία λίθο για αυτά.
Το Google, στην προσπάθειά του να βελτιώσει την απόδοση των ιστοχώρων έχει αποφασίσει να τιμωρήσει εκείνα τα site που χρειάζονται περισσότερο χρόνο φόρτωσης. Ταυτόχρονα, η ανάρμοστη χρήση των ετικεττών Meta στην κωδικοποίηση των σελίδων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σημαντικότερες μηχανές αναζήτησης στο ερχόμενο διάστημα.
Το Web μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία
Τα Smartphones πλέον βρίσκονται παντού και όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν για να σερφάρουν στο ίντερνετ. Αυτή η τάση πρόκειται να αυξηθεί όσο περνάει ο καιρός. Ο αριθμός των χρηστών Διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου έχει αγγίξει τα 90 εκατομμύρια ήδη. Η ανάγκη για το site σας να ικανοποιήσει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων θα είναι φυσικά πιό επείγουσα. Το site σας πρέπει να βελτιστοποιηθεί για τις σχετικές εφαρμογές κινητών, όπως οι υπηρεσίες αναζήτησης της Google και το εργαλείο λέξης κλειδιού σε AdWords για κινητά .
Το Google το ίδιο έχει δηλώσει ότι οι αναζητήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν αυξητικές τάσεις και μάλιστα με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό από μόνο του υπογραμμίζει την ανάγκη να επενδύσετε χρόνο και τα χρήματα για βελτισοποίηση του site σας για τα κινητά τηλέφωνα στο άμεσο χρονικό διάστημα.
Online Βίντεο
Το βίντεο είναι πολύ στη μόδα σήμερα. Το site σας είναι σχεδόν απαραίτητο να έχει τηλεοπτικά κλιπάκια με βίντεο, πχ από το YouTube, το οποίο είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μέσα στο web σήμερα. Εάν φορτώσετε ένα βίντεο στο YouTube χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερη λέξη κλειδί, το site σας θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι "ορατό" για την συγκεκριμένη λέξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης όπως Google.
Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει την αυξανόμενη δημοτικότητα του YouTube. Έχει το ξεπεράσει ακόμα και το Yahoo!, για να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στις ΗΠΑ. Επομένως, το να έχετε ένα σχετικό βίντεο στο YouTube όχι μόνο ενισχύει τις προοπτικές του SEO του site σας στο Google και σε άλλες μηχανές αναζήτησης, αλλά δίνει και ώθηση και στις προοπτικές SEO στο YouTube το ίδιο.
Εξατομικευμένη αναζήτηση
Μια από τις σημαντικότερες τάσεις στην online αναζήτηση είναι η εξατομικευμένη αναζήτηση. Αυτή η τάση θα ενταθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Το Google, ο παγκόσμιος ηγέτης, έχει κάνει στην πραγματικότητα την εξατομικευμένη αναζήτηση προεπιλογή. Εκτός αν συγκεκριμένα ένας χρήστης επιλέξει να μην έχει εξατομικευμένα αποτελέσματα από προεπιλογή, τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να έχει και διαφορετικού είδους αποτελέσματα από το Google. Τα εξατομικευμένα αποτελέσματα αναζήτησης είναι βασισμένα στις συνήθειες του χρήστη κατά το σερφάρισμα.
Η πιθανότητα του ιστοχώρου σας να παρουσιάζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης πρόκειται να μειωθεί, εκτός και αν το site σας είναι μια από τις πιο συχνές στάσεις του χρήστη. Εάν το site σας είναι ευρέως δημοφιλές και οι χρήστες το επισκέπτονται συχνά, τότε είναι πιθανό να απολαύσετε καλύτερες θέσεις στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.
Τοπική αναζήτηση
Τα πειράματα με τις κατά τόπους αναζητήσεις φάνηκαν να έχουν καλά αποτελέσματα το προηγούμενο διάστημα και η τάση είναι πιθανό να συνεχιστεί καλά και στο επόμενο. Η μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως το Google έχει αρχίσει να βασίζεται στις τοπικές λίστες αναζήτησης. Σαν webmaster, πρέπει να δίνετε έμφαση περισσότερο στη βελτίωση των δυνατοτήτων SEO του site σας στις τοπικές μηχανές αναζήτησης. Το να κυριαρχήσετε στις τοπικές λίστες είναι αρκετά πιο εύκολο δεδομένου ότι υπάρχει μικρότερος αριθμός παιχτών. Οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης θα φιλτράρουν έπειτα τα κορυφαία αποτελέσματα στους καταλόγους αναζήτησής τους και εσείς θα έχετε μια αυτόματη είσαγωγή.
Έτσι τελειώνοντας μπορούμε να πούμε ότι αυτά ήταν μερικές από τις τάσεις SEO για το επερχόμενο διάστημα. Δώστε προσοχή σε αυτά εάν θέλετε να διατηρήσετε ή να βελτιώσετε τις θέσεις που καταλαμβάνει το site σας στις μηχανές αναζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου