Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Διαδικτυακό marketing και forums


Μία πτυχή του διαδικτυακού marketing που υποψιάζομαι πως την περιφρονούν πολλοί από τους νέους επιχειρηματίες του χώρου είναι η σημασία της συμμετοχής σε διαδικτυακά forums. 


 









Γιατί είναι αυτοί οι διαδικτυακοί χώροι επικοινωνίας (forums) τόσο σημαντικοί;
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μάθεις πώς να κερδίζεις χρήματα μέσω του Ιντερνέτ, από το να συζητήσεις με ανθρώπους που το κάνουν αυτό με επιτυχία. Τα Forums είναι γεμάτα με ανθρώπους που θα χαρούν πολύ να απαντήσουν σε ερωτήσεις που τυχόν έχετε και να βοηθήσουν με κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ρωτήσετε. Επιπρόσθετα, συμμετέχοντας στα διαδικτυακά forums, αυξάνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με επιτυχημένες επαγγελματίες του χώρου σας. Είναι πάντοτε υποβοηθητικό το να γνωρίζεις ποιοι είναι οι μεγάλοι παίχτες του κλάδου, και είναι ακόμη πιο σημαντικό το να γνωρίζουν εκείνοι εσάς και την επιχείρησή σας. Τα Forums είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για κοινωνική δικτύωση και επαγγελματικές γνωριμίες σε πιο προσωπικό επίπεδο.
Η συμμετοχή σε χώρους επαγγελματικής κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά, επίσης, την κίνηση των επισκεπτών στην εταιρική σας ιστοσελίδα και, μέσω των Links που δημιουργούνται, να ανεβάσει τη θέση της επιχείρησής σας στις λίστες του Google. Ωστόσο, προσοχή! Απαγορεύεται το spamming! Τα περισσότερα μέλη αντιλαμβάνονται άμεσα οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια και η αποβολή σας από το forum δεν θα αργήσει.
Καθώς θα συμμετάσχετε σε ένα νέο forum είναι καλό στην αρχή να διαβάσετε ορισμένα από τα αναρτημένα posts για λίγες μέρες για να καταλάβετε το θέμα αλλά και το πνεύμα των συζητήσεων που διεξάγονται, καθώς και το ποια είναι τα πιο ενεργά μέλη.
Προτού αρχίσετε να αναρτάτε δικά σας σχόλια, είναι καλό να συστηθείτε στα υπόλοιπα μέλη. Στα περισσότερα forum υπάρχει κάποιος ειδικός χώρος με οδηγίες για τους νέους χρήστες. Απλά πείτε λίγα πράγματα για τον εαυτό σας για να μπορούν να σας αναγνωρίσουν όταν θα αρχίσετε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις.
Φυσικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και καταλάβει τους όποιους κανόνες και οδηγίες του forum προτού αρχίσετε να αναρτάτε σχόλια.
Αφού εξοικειωθείτε με το forum και έχετε συστηθεί μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στις συζητήσεις. Απλά να θυμάστε να είστε ο εαυτός σας και να σχολιάζετε ουσιαστικά με βάση το θέμα της εκάστοτε συζήτησης. Αποφύγετε διαδικτυακές αποκρίσεις του στυλ «συμφωνώ».
Θα πάρει κάποιο χρόνο μέχρι να δείτε κάποια θετικά αποτελέσματα από τη συμμετοχή σε κάποιο επαγγελματικό forum. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να παραμείνετε ενεργοί και να επισκέπτεστε το forum τουλάχιστον μία φορά ανά μερικές μέρες. Μπορεί να απαιτήσει λίγο χρόνο, αλλά οι πληροφορίες που θα λάβετε και οι επαγγελματικές γνωριμίες που θα αναπτύξετε μπορεί να αποδειχτούν ανεκτίμητες στο μέλλον.

inblog.gr

2 σχόλια:

  1. Χαίρομαι που βρήκατε το άρθρο χρήσιμο και το αναρτήσατε στο ιστολόγιο σας.
    Πολύ ωραίες και οι διαφάνειες σας! Οργανωμένη δουλειά(αν και κάποια typos υπάρχουν-αλλά είναι το αλατοπίπερο στην επιτυχία).
    Συνεχίστε την καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τα σχόλια .
    Εύχομαι Καλή Χρονιά με Υγεία και Δημιουργικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή