Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Social Media and Sales


Τι είναι αυτό που καθιστά τα social media τόσο συναρπαστικά και ελκυστικά για την πώληση; Είναι ένας μύθος ή απλά μία διαφημιστική εκστρατεία; Πώς θα πρέπει να πουλάτε στα social media; Η επιθετική πώληση λειτουργεί στα social media; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που έχουν συχνά στο μυαλό τους πολλοί επιχειρηματίες και ιδιώτες που είναι επιφυλακτικοί για το πώς να πουλήσουν online χρησιμοποιώντας τα social media.

Αρχικά, το μόνο που χρειάζεται είναι μια βασική κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και κάποια κοινή λογική. Αν δραστηριοποιείστε online για να πουλήσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και δεν χρησιμοποιείτε τα social media, τότε πραγματικά χάνετε μια τεράστια ανεκμετάλλευτη ευκαιρία. Ακολουθήστε λοιπόν, αυτές τις απλές συμβουλές για το πώς μπορείτε να πουλήσετε αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τα social media.

Σωστές προσδοκίες
Τα social media δεν είναι ένα μαγικό ραβδί για online πωλήσεις, που πάντα παράγει best sellers. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σαφείς στόχους και ένα καλά καθορισμένο χρονικό διάστημα για να αρχίσετε. Εστιάστε στο σωστό κοινό και να είστε προετοιμασμένοι για τακτικές συζητήσεις με άλλους ομοϊδεάτες ανθρώπους.
Θεωρώ ότι είναι γελοίο το γεγονός ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι τα social media είναι ένας σύντομος δρόμος για  γρήγορη πώληση χωρίς να υποβάλλονται οποιεσδήποτε προσπάθειες. Είναι αλήθεια ότι τα social media σας παρέχουν μία απαράμιλλη υποδομή δύναμης για την πώληση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να πουλάτε χωρίς να εργάζεστε καθόλου. Πιο συγκεκριμένα, καλό είναι να έχετε τις σωστές προσδοκίες για το τι προσπάθειες θα πρέπει να κάνετε και τι να περιμένετε από αυτές.
Εμπλακείτε
Το USP των social media είναι η ευρεία βάση κοινού που προσφέρουν. Μεγαλώστε το δίκτυό σας και εμπλακείτε ενεργά αλληλεπιδρώντας με τους ανθρώπους. Γίνετε fans, φίλοι, followers και συνδεθείτε με τους άλλους χρήστες στα δημοφιλή social media. Ωστόσο, η ποιότητα του δικτύου σας είναι εξίσου σημαντική με την ποσότητα.
Αναζήτηση για βασικά στοιχεία για να φτάσει στη σωστή σειρά των ανθρώπων. Κάντε το προφίλ και τα μηνύματά σας ελκυστικό. Κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης έχει ένα σύντομο εύρος προσοχής και έτσι πρέπει να διασφαλίσει ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο από τα λίγα δευτερόλεπτα / λεπτό ότι ένας πελάτης ξοδεύει προοπτική βλέπει το προφίλ σας. Κατασκευάστηκε σχέσεις, όχι μόνο τις επαφές!
Διαδώστε το μήνυμα
Είτε πρόκειται για πληρωμένη ή οργανική διαδικασία βελτιστοποίησης στις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να κάνετε το προφίλ της επιχείρησής σας να  κατατάσσεται υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ο κοινωνικός ιστός διέπεται από έντονο ανταγωνισμό και σίγουρα δεν θέλετε να μείνετε πίσω. Τα social media σε συνδυασμό με τις SEO τεχνικές μπορούν να κάνουν πραγματικά θαύματα στην προώθηση μιας επιχείρησης Online.
Ωστόσο, μην είστε τυχοδιώκτες με τις πωλήσεις σας στα κοινωνικά δίκτυα. Οι άνθρωποι μισούν κάτι τέτοιο και ίσως ακόμη και να καταλήξετε να μπλοκαριστείτε για spamming ή κατάχρηση.
Μάθετε από τους άλλους
«Η εταιρεία του υιοθέτησε τα social media για τις πωλήσεις και αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μια ολοκληρωτική καταστροφή. Είμαι δύσπιστος ότι θα λειτουργήσει για μένα».
Ακούω παρόμοια επιχειρήματα σε καθημερινή βάση και το λιγότερο που μου προξενούν είναι ένα χαμόγελο. Οι Online πωλήσεις μέσω των social media έχουν τους δικούς τους fans, αλλά και τους επικριτές του, έχουν τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας, αλλά και αποτυχίας . Δεν υπάρχει μία κοινή φόρμουλα προσέγγισης για όλους, όταν πρόκειται για online πωλήσεις με τα social media.
Το κόλπο είναι να μάθετε από τους άλλους. Είτε πρόκειται για μια ιστορία επιτυχίας ή αποτυχίας στην πώληση μέσω των social media, υπάρχει ένα δίδαγμα που εξάγεται στην κάθε περίπτωση.


by Panagiotis Rosolymos
http://www.aboutu.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου