Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Λάτρεις των social media οι Έλληνες

Έρευνα για τα τη χρήση των social media πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), θέλοντας να μελετήσει τη συμπεριφορά των Ελλήνων στις νέες τεχνολογίες.
Η έρευνα είχε τίτλο «Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα Social Media» και απέδειξε ότι οι Έλληνες έχουν πολύ καλή σχέση με τα social media, μιας και το 50% των ερωτηθέντων τα χρησιμοποιεί πάνω από 3 χρόνια. Το 68% χρησιμοποιεί sites σαν το Facebook, το 60% επισκέπτεται blogs και forums, ενώ το 50% αναζητά σελίδες με reviews χρηστών.
Όπως παρατηρείται όμως, οι Έλληνες είναι με μεγάλη διαφορά ενεργοί στα social media, ως προς τα σχόλια, μιας και 1 στους 2 σχολιάζει σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα το ποσοστό στα blogs και forums είναι για 1 στους 5 Έλληνες, ενώ για τα reviews για 1 στους 10.
Όταν ρωτήθηκαν πάντως τι εμπιστεύονται περισσότερο από τα παραπάνω, το 43% ψήφισε τις σελίδες με reviews, το 16% τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ το word of mouth («από στόμα σε στόμα») διατηρεί και στο Internet την πρωτιά.
Όσο για τα sites κοινωνικής δικτύωσης, 1 στους 2 από τους ερωτηθέντες δηλώνουν πως έχουν πάνω από 100 φίλους στο Facebook, με το 45% να δηλώνει πως δεν γνωρίζει σε προσωπικό επίπεδο τους μισούς από αυτούς που έχει προσθέσει ως φίλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου