Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το διαδίκτυο σημαντικό κανάλι κρατήσεων υπηρεσιών τουρισμού

Τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τον κλάδο του τουρισμού από τη χρήση του διαδικτύου ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους εμπειρογνώμονες του τουρισμού, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Google στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, τα έσοδα από τον online τουρισμό ανέρχονται σε 1 τρισ. δολάρια, τη στιγμή που οκτώ στους δέκα ταξιδιώτες πληροφορούνται μέσω διαδικτύου.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google σχετικά με τον online τουρισμό ξεχωρίζουν τα εξής:
– Οι μηχανές αναζήτησης αποτελούν έναν πολύτιμο πλοηγό για τη διαδικτυακή ταξιδιωτική έρευνα: 8  στους 10 ταξιδιώτες που χρησιμοποιούν διαδικτυακή πληροφόρηση ξεκινούν από μηχανές αναζήτησης για να βρουν σχετική πληροφόρηση.
– Η εντατική χρήση των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης είναι εμφανής: το 75% των ταξιδιωτών οι οποίοι έχουν χρησιμοποιήσει μηχανές αναζήτησης, έκαναν 6 ή περισσότερες αναζητήσεις.
– Υψηλή ανάκληση για διαδικτυακές διαφημίσεις που αφορούν  όλο το φάσμα ενός ταξιδιού: 3  στους 4 ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει έρευνα στο διαδίκτυο, θυμούνται να έχουν δει διαδικτυακές διαφημίσεις, διαφημίσεις display και διαφημίσεις σε μηχανές αναζήτησης.

– Η διαφήμιση σε μηχανές αναζήτησης, οι διαφημίσεις display και τα ενημερωτικά e-mails είναι οι πλέον αποτελεσματικές όσον αφορά το κατά πόσο επηρεάζουν τις αποφάσεις που αφορούν  κρατήσεις.
– Το διαδίκτυο είναι ένα σημαντικό κανάλι κρατήσεων υπηρεσιών τουρισμού μεταξύ των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου και ιδιαίτερα σημαντικό για αεροπορικές κρατήσεις και για κρατήσεις διαμονής.
– Η τιμή και ο προορισμός είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία αποφάσεων για ένα ταξίδι. Οι καλές τιμές θεωρούνται κινητήρια δύναμη για τις online αγορές.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του διαδικτύου στην αύξηση του τουρισμού το 2011, παραθέτοντας τα στοιχεία επισκεψιμότητας του δικτυακού τόπου για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, το VisitGreece. Συγκεκριμένα, οι επισκέψεις για το 2011 ανήλθαν σε 2.227.115, όταν το 2010 ήταν 995.000 και το 2009 200.000.


Πηγή: Express.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου