Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Affiliate Marketing – Πλεονεκτήματα

Το Affiliate Marketing καλύπτει τα εξής 3 παρακάτω είδη διαδικτυακής διαφήμισης:

Banner Ads. Τα Banner Ads είναι το είδος που χρησιμοποιείται περισσότερο. Συνήθως παρέχονται από την διαφημιστική  εταιρία σε μία γκάμα διαστάσεων για να σας βοηθήσουν να προωθήσετε αυτό που επιθυμείτε. Οι μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες, μερικές φορές, προσφέρουν μια γκάμα εικόνων σε διάφορα μεγέθη για να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτή που θα τραβήξει περισσότερο την προσοχή στο κοινό που στοχεύετε.


Text Ads. Αποτελεί απλά ένα κείμενο διαφήμισης που συνδέεται με τη διαφημιζόμενη εταιρία. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε ένα διαφημιστικό χώρο ή σαν μέρος του περιεχομένου σας.

Shopping Links. Πρόκειται για συνδέσμους (συνήθως ένας συνδυασμός κειμένου και εικόνας) που δείχνουν τιμές συγκεκριμένων αντικειμένων σε μια στοσελίδα. Συνήθως χρησιμοποιούνται από σελίδες που συγκρίνουν τιμές προϊόντων. Οι περισσότεροι affiliate σύνδεσμοι του Amazon είναι φτιαγμένοι με ένα παρόμοιο τρόπο, με την εικόνα ενός βιβλίο, τον τίτλο του και την τιμή του σε κείμενο.

Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαφημιστεί κανείς μέσω της Affiliate διαφήμισης θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα της.

Η Απλότητα αποτελεί το πρώτο χαρακτηριστικό πλεονέκτημα. Η διαχείριση μιας affiliate διαφήμισης σας επιτρέπει να έχετε ένα εισόδημα πολύ πιο εύκολα από το να κάνετε παραδοσιακή διαφήμιση. Στην παραδοσιακή διαφήμιση θα πρέπει να καταβάλετε τεράστια προσπάθεια για να προμηθεύσετε τους διαφημιστές (με ένα προϋπολογισμό!), να τους πείσετε να διαφημιστούν (καθόλου εύκολο) και μετά να οργανώσετε την καμπάνια τους.

Είναι λιγότερο Χρονοβόρα. Η διαχείριση μιας καλής affiliate διαφημιστικής καμπάνιας απαιτεί λιγότερο χρόνο από αυτόν που θα χρειαζόταν για να οργανώσετε και να στήσετε την αντίστοιχη παραδοσιακή. Επιπλέον αν και η πληρωμή και για τις δύο διαφημιστικές καμπάνιες και την παραδοσιακή και την  affiliate, μπορεί να καθυστερήσει, η απευθείας και διαδικτυακή  affiliate συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα επιθυμώντας να συνεχίσετε να προωθείτε την εταιρία τους!

Σας βοηθά να χτίσετε μια λειτουργική και άμεση Σχέση με άλλους Affiliates. Αν δουλεύετε απευθείας με τον affiliate σας, είναι ένα καλό πρώτο βήμα να χτίσετε μια λειτουργική σχέση. Με τον καιρό, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να αυξηθούν τα έσοδα σας και να οδηγήσει σε αυτούς που θέλουν πιο παραδοσιακές διαφημίσεις (που θα είναι πιο κερδοφόρες για εσάς) για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη προβολή στην σελίδα σας.

Μέσω της Δικτύωσης με άλλους Affiliates δε χρειάζεται να ψάξετε ενεργείς πηγές αναζήτησης εταιριών. Το μεγάλο πλεονέκτημα της δικτύωσης με affiliates είναι ότι από τη στιγμή που γίνει η αρχή η υπόλοιπη διαδικασία γίνεται πολύ απλή. Αντί να χρειάζεται να βρείτε μόνοι σας κάθε affiliate μεμονομένα και να κάνετε μια συμφωνία μαζί του, από την στιγμή που θα δικτυωθείτε μπορείτε να κάνετε αίτηση να έρθετε σε επαφή με κάθε affiliate εταιρία που συνεργάζονται μεταξύ, τους σε λίγα μόλις λεπτά.

Επίσης μέσω της Δικτύωσης με άλλους Affiliates έχετε τη δυνατότητα να προβάλετε μεγάλα ονόματα. Με την affiliate δικτύωση έχετε περισσότερες πιθανότητες να γίνετε δεκτοί σε affiliate καμπάνιες μεγάλων εταιριών. Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες σας θα δουν αναγνωρισμένες φίρμες στις οποίες είναι πολύ πιθανόν να κάνουν κλικ. Η πώληση κανονικού χώρου διαφήμισης σε μεγάλες εταιρίες θα ήταν πολύ δύσκολο για μια σελίδα που την διαχειρίζεται μια μικρή επιχείρηση.

www.bizhelp365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου