Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πέντε τρόποι να χρησιμοποιηθεί το Facebook για να προωθήσετε το site σας




Το Facebook έχει λάβει ηγετική θέση στον παγκόσμιο χάρτη του ίντερνετ όσον αφορά την κοινωνική δικτύωση κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τριών ετών. Τείνει να γίνει ένα από τα πλέον χρησιμοποιούμενα site στο διαδίκτυο, και από άποψη νέων χρηστών αλλά και από το ποσοστό των επισκεπτών που επιστρέφουν σε αυτό επίσης.


Το Facebook συγκεντρώνει πολλά εκατομμύρια των ανθρώπων που όλοι συνδέονται, μοιράζονται πληροφορίες, φωτογραφίες, γεγονότα και λίγο πολύ όλη τη ζωή τους, είτε το θέλουν είτε όχι.
Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να συνδέεστε με τους φίλους σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Facebook ως ένα μεγάλο εργαλείο να προωθήσετε την επιχείρηση ή τον ιστοχώρος σας επειδή η δύναμη που μπορεί να σας προσφέρει το Facebook από την άποψη της έκθεσης και της προβολής σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα προβολής έχετε έρχεται στην πρώτη θέση.
Παρακάτω, εξετάζουμε τους κορυφαίους πέντε τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Facebook για να προωθήσετε πραγματικά την επιχείρηση ή τον ιστοχώρο σας.
Οργανώστε μια σελίδα Facebook
Οι σελίδες Facebook μπορεί να αποδειχθούν ένα καταπληκτικό εργαλείο εάν τις χρησιμοποιείτε σωστά. Μπορείτε να αρχίσετε να χτίζετε μια βάση από "φίλους", άτομα δηλαδή που ενδιαφέρονται για το προϊόν σας και θα κάνουν like τη σελίδα σας και επομένως θα παίρνουν άμεσα πληροφορίες όταν προσθέτετε οποιαδήποτε νέα μηνύματα, φωτογραφίες, συζητήσεις ή γεγονότα στη σελίδα σας.
Αυτό σημαίνει ότι το μήνυμα σας το λαμβάνουν όχι μόνο τα άτομα που έχουν κάνει like την σελίδα σας, αλλά και όλοι οι φίλοι τους θα μπορούσαν επίσης να το δουν αυτό. Αυτό σας δίνει το πλεονέκτημα να διαδώσετε το μήνυμα σας σε πολύ περισσότερους ανθρώπους με την προοπτική να αυξήσετε τα like στην σελίδα σας.
Πείτε σε φίλους, στους συναδέλφους, στους αγαπημένους σας και σε όλους εκείνους που μπορεί να ακούσουν
Όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει έρθει η ώρα να πείτε σε όλους τους γνωστούς είτε είναι κολητοί σας είτε όχι, και σε όλες τις επαφές που έχετε στο Facebook για τη σελίδα σας.
Σε όσο περισσότερους ανθρώπους το λέτε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν βλέπουν τα μηνύματα σας κάθε φορά που προσθέτετε κάτι. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πραγματικά μια πολύ καλή προβολή από μια μικρή ομάδα των φίλων, εφ' όσον εκείνοι έχουν περισσότερους φίλους στη λίστα τους.
Χτίστε πάνω στα Likes
Όσο περισσότερα likes έχετε, τόσο περισσότερο η σελίδα σας θα έχει μεγαλύτερη προβολή. Ως αποτέλεσμα τα πράγματα που επιθυμείτε να πείτε θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο προφίλ και στον τοίχο του Facebook πάρα πολλών ανθρώπων.
Αυτό σημαίνει ότι είναι σημαντικό να προσθέτετε μόνο καλό περιεχόμενο στη σελίδα σας στο Facebook, πράγματα δηλαδή όπως το RSS feed από το blog σας ή κάποια ενδιαφέροντα άρθρα ή και αξιοσημείωτες πληροφορίες.
Μπείτε σε σχετικές ομάδες
Στο ίδιο πλαίσιο με τις σελίδες κινούνται και οι ομάδες που είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να βρείτε άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα με σας.
Παραδείγματος χάριν, εάν απολαμβάνετε να παίζεται το FIFA 11, δακτυλογραφείτε απλά στην αναζήτηση "FIFA 11" και ρίχνετε έπειτα μια ματιά σε όλες τις ομάδες και τις σελίδες. Μπορείτε έπειτα να προσχωρήσετε σε αυτές τις ομάδες και να συμμετέχετε στις συζητήσεις που μπορούν έπειτα να σας οδηγήσουν στο να προάγετε το σχετικό προϊόν σας.
Προσοχή, μη αρχίστε να στέλνετε τόνους μηνυμάτων για αυτό που προσφέρετε, δεδομένου ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει απλά στο να σας μπλοκάρουν ή να σας θεωρήσουν spammer!
Χρησιμοποιήστε τη διαφήμιση στο Facebook
Αν και βρίσκουμε το Facebook ελαφρώς ακριβότερο από άλλα μοντέλα κόστους ανά κλικ, η δημογραφική δυνατότητα που σας δίνει δεν συγκρίνεται με κανένα από αυτά.
Παραδείγματος χάριν, εάν θελήσετε να απευθυνθείτε σε άτομα ηλικίας από 30 - 50 που ζουν μέσα σε 20 χιλιόμετρα από τον ταχυδρομικό κώδικά σας και τα οποία ενδιαφέρονται για το χορό, το Facebook σας επιτρέπει να κάνετε αυτό. Λόγω των στοιχείων που συλλέγουν για εσάς όταν χρησιμοποιείτε το Facebook, μπορούν έπειτα πραγματικά να σιγουρευτούν ότι μπορείτε να στοχεύσετε οποιαδήποτε διαφήμιση σας πολύ κοντά στο τέλειο ακροατήριο.
Είναι αλήθεια ότι η χρήση του Facebook για να προώθηση απαιτεί σκληρή εργασία. Πρέπει πραγματικά να εργαστείτε στη σελίδα σας, να τη βελτιώνετε σε καθημερινή βάση και να συνεχίζετε να προσθέτετε καλό περιεχόμενο για να κρατήσετε όχι μόνο τους ανθρώπους που ίσως έχουν κάνει like τη σελίδα σας αλλά και για να προσελκύσετε και άλλους.
Εάν είστε έτοιμοι να εργαστείτε σκληρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το site κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη επισκεψιμότητα και αύξηση στις πωλήσεις οποιασδήποτε επιχείρησης ή ιστοχώρου.
www.διαφημιση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου