Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Τα social media των ουρανών: Επιλέξτε με ποιον θα καθίσετε στο αεροπλάνο


Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το προφίλ τους στο facebook ή το linkedin για να επιλέξουν τον επιβάτη που θα καθίσει δίπλα τους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.
Οι ολλανδικές αερογραμμές KLM με την νέα υπηρεσία Meet and Seat επιχειρούν να μειώσουν τις πιθανότητες μιας δυσάρεστης παρέας κατά τη διάρκεια της πτήσης κι ακόμη κι αν δεν εγγυάται την αρχή μιας υπέροχης φιλίας, τουλάχιστον υπόσχεται μια συντροφιά με ίδια γούστα με τα δικά σας.
Οι επιβάτες μιας υπερατλαντικής πτήσης μπορούν να ανταλλάξουν στοιχεία των προφίλ τους στο facebook, το LinkedIn ή σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να επιλέξουν το πρόσωπο δίπλα στο οποίο θα καθήσουν.

Η KLM έθεσε σε εφαρμογή την υπηρεσία στις πτήσεις που συνδέουν την ολλανδική πρωτεύουσα με το Σαν Φρανσίσκο και το Σάο Πάολο. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν άμεση.



Για παράδειγμα, σε μία πτήση Αμστερνταμ - Σάο Πάολο οι επιβάτες μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στον μάνατζερ μιας γαλλικής τηλεφωνικής εταιρείας που έχει πάθος με την τζαζ, έναν ιταλό χημικό μηχανικό που μιλάει αγγλικά, ισπανικά και πορτογαλικά κι έναν νεαρό Νορβηγό που λατρεύει το ροκ και πήγαινε σε συγγενείς στην Αργεντινή. Εάν σας επιλέξει κάποιος για να καθήσει δίπλα σας, δεν μπορείτε να αρνηθείτε. Μπορείτε, όμως, να αλλάξετε θέση.
"Εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να αυξήσουν τις πιθανότητες μιας συνάντησης με ενδιαφέροντα άτομα στην πτήση", δηλώνει ο Ερικ Βάρβγικ, εμπορικός διευθυντής της KLM. "Τώρα υπάρχει η τεχνολογία για να το κάνουμε".



Ανάλογα συστήματα χρησιμοποιούν οι αερογραμμές της Μαλαισίας και εξειδικευμένες ιστοσελίδες, όπως η δανική Planely και η κινεζική Satisfy. Επειδή υπάρχουν και ταξιδιώτες που θέλουν την ησυχία τους η Air New Zealand, η Air Asia και η ισπανική Vueling επιτρέπουν στους επιβάτες - με ένα αντίτιμο - να ταξιδέψουν χωρίς κάποιον δίπλα τους.
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη υπηρεσία εκδηλώνουν άντρες και γυναίκες που ταξιδεύουν μόνοι, κυρίως μάνατζερ και backpackers. Σύμφωνα, τέλος, με έρευνα 45% των επιβατών έχει φλερτάρει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, 29% έχει ερωτευθεί μέσα στο αεροπλάνο, ενώ 1 στους 3 έκλεισε ραντεβού και  σε 1 στους 10 η γνωριμία εξελίχθηκε σε ερωτική σχέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου