Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Πώς και γιατί κάνουμε φίλους στο Facebook



Ενδιαφέρουσα είναι η νέα δημογραφική μελέτη της εταιρείας NM Incite, σύμφωνα με την οποία εξετάζονται τα κριτήρια με τα οποία οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν φίλους από το λογαριασμό τους στο Facebook.   Σύμφωνα, λοιπόν, με το πόρισμα, ο συνηθέστερος λόγος προσθήκης φίλων είναι η σχέση ή γνωριμία στην πραγματική ζωή (82%). Ακολουθεί ο δεύτερος συνηθέστερος λόγος, που είναι η προσθήκη φίλων του φίλου με 62% και τρίτη αιτία θεωρείται η επαγγελματική σχέση. Ελάχιστα φαίνεται να μετρά το παρουσιαστικό, η δραστηριοποίηση στο Facebook ή η δημοτικότητα του ατόμου.

Η σχέση μεταξύ φίλων, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, μπορεί να διακοπεί όταν κάποιος κάνει σχόλια προσβλητικά, πικρόχολα ή σχετικά με την πολιτική, όταν η γνωριμία δεν είναι ισχυρή, όταν προσπαθεί να πουλήσει προιόντα ή όταν δεν δραστηριοποιείται καθόλου. Μικρότεροι λόγοι είναι το διαζύγιο, η υπερβολικά συχνή ανανέωση του profile, οι αντιπαθητικοί φίλοι ή η τάση να προσθέτουν πάρα πολλούς και η αδράνεια.
Οσον αφορά τις καθημερινές δραστηριότητες στο Facebook, αυτές αφορούν επί το πλείστον διασκέδαση και επικοινωνία με την οικογένεια και λιγότερο την αναζήτηση εργασίας, την επαγγελματική επαφή ή η γνωριμία με άτομα του αντίθετου φίλου.


www.extratech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου