Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

LinkedIn: Login στο κορυφαίο social network για personal branding!

Κάντε τώρα login στο καλύτερο social network για personal branding! Είστε έμπειρος ελεύθερος επαγγελματίας και θέλετε να επεκτείνετε την πελατεία σας και να αυξήσετε τα έσοδά σας; Είστε νέος επαγγελματίας που ξεκινάει από το μηδέν; Εργάζεστε ανεξάρτητα και αναζητάτε τρόπους να προβάλλετε τη δουλειά σας αποτελεσματικά; Το LinkedIn σε συνδυασμό με ένα επαγγελματικό blog αποτελούν τα 2 καλύτερα διαδικτυακά εργαλεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το χτίσιμο ενός προσωπικού brandname. Μη χάνετε χρόνο! Συνδεθείτε στο LinkedIn για να δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε να δουλέψει για εσάς!

LinkedIn και blogs

Content is King λένε για το Ίντερνετ, και φυσικά θα συμφωνήσουμε! Η εφαρμογή της κατάλληλης στρατηγικής περιεχομένου στα άρθρα του blog σας και στο προφίλ σας στο LinkedIn, θα φέρει τις σελίδες σας ψηλά στο Google και το προφίλ - βιογραφικό σας πρώτο στην αναζήτηση μέσα στο LinkedIn.
  • Blogging: Με την εφαρμογή τεχνικών SEO (search engine optimization) στα κείμενα του blog σας, το επαγγελματικό σας website μπορεί να βγαίνει στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων του Google, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε για διαφήμιση. Αυτό σημαίνει πολλούς επισκέπτες στο site σας, τους οποίους αν "υποδεχτείτε" και πείσετε, μπορείτε να τους μετατρέψετε σε πελάτες.
  • Προφίλ LinkedIn: Η εφαρμογή ανάλογων τεχνικών SEO στο προφίλ σας στο LinkedIn, λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο: Αναζητώντας κάποιος υποψήφιος πελάτης την υπηρεσία την οποία προσφέρετε, υπάρχει η δυνατότητα να εμφανιστεί το προφίλ σας πρώτο ή στις πρώτες θέσεις των χρηστών του LinkedIn. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι τα LinkedIn profiles εντοπίζονται και από την αναζήτηση του Google.
Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι πρόσφατα, το Ίντερνετ είχε βοήθησει ιδιαίτερα τους αμερικανούς να χτίσουν personal brands. Αυτό συνάδει με την ανάπτυξη που έχουν το Ίντερνετ και τα social media στις ΗΠΑ. Τα social networks δεν δουλεύουν όμως πλέον μόνο για τους αμερικανούς, και αυτό είναι αποδεδειγμένο.

Έλληνες στο LinkedIn

Το LinkedIn, το επαγγελματικό social network με 135 εκατ. μέλη, αριθμεί σήμερα πάνω από 365 χιλ. χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, για την «Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα social media», οι Έλληνες χρήστες μπορούν να χαρακτηριστούν ως έμπειροι, αφού το 50% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα social media πάνω από 3 χρόνια. Το 68% των Ελλήνων επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook) και το 60% blogs και forums. Επίσης 1 στους 2 Έλληνες αναζητά πληροφορίες σε σελίδες με reviews χρηστών. Η έρευνα διεξήχθη στα τέλη του 2011 με 1050 έμπειρους χρήστες του Internet που είναι ενεργοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και αγορές.

Login στο LinkedIn

Το συγκεκριμένο social network έχει πολλές δυνατότητες που βοηθούν καθημερινά επαγγελματίες στο personal branding. Οι πιο σημαντικές, που παρέχονται δωρεάν, είναι οι εξής (συνοπτικά):
  1. Προφίλ: Το προφίλ είναι  η ηλεκτρονική σας ταυτότητα, ένα εμπλουτισμένο βιογραφικό σημείωμα, που αποτελεί την εικόνα του εαυτού σας. Πρέπει να συμπληρώνεται εξ ολοκλήρου και προσεκτικά.
  2. Συστάσεις: Υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσετε ή να δώσετε συστάσεις.
  3. Groups: Η συμμετοχή σας σε ομάδες networking που αφορούν στον κλάδο σας θα σας δώσει μεγάλες ευκαιρίες δικτύωσης αλλά και ανάδειξης της τεχνογνωσίας που διαθέτετε.
  4. Απαντήσεις: Στην ενότητα απαντήσεις θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε σε ερωτήματα υποψήφιων πελατών και να καθιερωθείτε ως expert.
  5. Εφαρμογές: Το LinkedIn σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε το προφίλ σας με το λογαριασμό σας στο twitter και με το blog σας. Έτσι η σελίδα σας στο LinkedIn θα ενημερώνεται από αυτές τις πηγές.
  6. Networking: Μπορείτε εύκολα να κάνετε στοχευμένη αναζήτηση για υποψήφιους πελάτες στο LinkedIn, να τους προσθέσετε στο δίκτυο των επαφών σας, και να τους προσεγγίσετε με σκοπό την παρουσίαση των υπηρεσιών σας.
Αυτά τα χαρακτηριστικά συνθέτουν μια ενδεικτική λίστα για το πώς μπορεί να συμβάλει το LinkedIn στο χτίσιμο του personal brand. Πάρτε στα χέρια σας ένα σημαντικό εργαλείο για την επαγγελματική ανάπτυξη, το οποίο χρόνια τώρα χρησιμοποιούν επιτυχημένοι επαγγελματίες! Κάντε login στο πιο δημοφιλές από τα επαγγελματικά social networks για να ανακαλύψετε πώς μπορεί να γίνει ένας από του καλύτερους "συνεργάτες" σας!

socialmediaplan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου