Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Email Marketing, Social Media Marketing και η αλληλένδετη σχέση τους


H “αρμονική” σύνδεση του email marketing με το social media marketing

Πρόσφατες μελέτες στο εξωτερικό παρουσιάζουν στοιχεία που δείχνουν την αύξηση του budget για ενέργειες social media marketing & email marketing. Αυτή η τάση προβλέπεται να επικρατεί το 2012.
Εταιρίες του χώρου που ειδικεύονται σε αυτές τις πρακτικές marketing όπως η Elite Email ( N.America ) προβλέπουν ότι το 63% των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων θα αυξήσουν την δαπάνη τους για email marketing. Για το 2012 προβλέπεται επίσης ότι το 58% των μικρομεσσαίων επιχειρήσεων θα αυξήσουν το budget τους για ενέργειες social media marketing.

Δείτε τα highlights της έρευνας μέσα από το Blog της Elite Email (N.America).
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνουμε την αλληλένδετη σχέση του email marketing με το social media marketing και αυτό γιατί η στρατηγική social media content επιρρεάζεται και καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την στρατηγική και το περιεχόμενο του email marketing.
Σημαντικοί στόχοι για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στις παραπάνω τακτικές μάρκετινγκ είναι η δημιουργία “opt-in” mailing list και η αύξηση των Fans/Followers στα social media networks που έχουν παρουσία.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι η “αρμονική” σύνδεση ή ενσωμάτωση του email marketing και του social media marketing στον στρατηγικό σχεδιασμό μαρκετινγ ( marketing mix ) συμβάλλει στην ενίσχυση της ταυτότητας της εταιρίας, ενισχύει την σχέση της με τους πελάτες και δημιουργεί αύξηση των leads και των πωλήσεων.


www.socialfire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου