Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012 να δράσουν ως πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, διοργανώνοντας δικές τους εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο τους, στο φορέα τους, στην τοπική τους κοινωνία.
 
Στόχος των φετινών δραστηριοτήτων για τους εκπαιδευτικούς είναι να δράσουν από μόνοι τους ως προωθητές των μηνυμάτων. Για να στηρίξει τις πρωτοβουλίες τους, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr παρέχει όλο το online υλικό του site. Περαιτέρω, για τους νηπιαγωγούς και τους εκπαιδευτικούς Α’ και Β’θμιας εκπαίδευσης που σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκδηλώσεις στο σχολείο τους διατίθεται ειδικό υλικό μέσω του ελεγχόμενου site educators.saferinternet.gr.
 
Για πρώτη χρονιά διοργανώνεται για τα σχολικά περιβάλλοντα ειδική δράση δημιουργίας πόστερ / σποτ από τους μαθητές σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους. Οι έξι θεματικές για το πόστερ / σποτ, από όπου τα σχολεία μπορούν να επιλέξουν τη δική τους, αποφασίστηκαν από το Πάνελ Νέων του Saferinternet.gr και είναι οι εξής:
  • Η εικόνα μας στον ψηφιακό κόσμο – η ψηφιακή μας υπόληψη («online reputation»)
  • Άγνοια γονέων
  • Συνάντηση με αγνώστους (ειδικά μέσω Facebook για παιδιά γυμνασίου / λυκείου)
  • Εξάρτηση
  • Σκέψου πριν ‘κλικάρεις’!
  • Κλοπή ταυτότητας
 
Όλα τα πόστερ και τα σποτάκια που θα υποβληθούν στο Saferinernet.gr θα παρουσιαστούν στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό στην Αθήνα. Περαιτέρω, εάν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου θεωρήσει ότι κάποιο πόστερ ή κάποιο σποτ είναι ιδιαίτερα εύστοχο και καινοτόμο για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω παρουσίασή του στο πλαίσιο μελλοντικών δράσεων του Κέντρου και/ή θα προωθηθεί για τη δημιουργία ενημερωτικού υλικού και τηλεοπτικού σποτ του Saferinternet.gr.
 
Αναλυτικές πληροφορίες μαζί με τη φόρμα συμμετοχής και το πλάνο υλοποίησης των δράσεων βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page157.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου