Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

640 ΤΒ δεδομένων διακινούνται κάθε λεπτό στο ίντερνετ

Εντυπωσιακά στοιχεία της Intel για το συμβαίνει online μέσα σε 60 δευτερόλεπτα.

Με ένα νέο inforgaphic, η Intel αποδεικνύει με νούμερα που... ζαλίζουν τον βαθμό στον οποίο το διαδίκτυο έχει εισβάλει στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι χρησιμοποιούν το web για να επικοινωνήσουν, να ενημερωθούν ή να ψυχαγωγηθούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, κάθε λεπτό διακινούνται στο ίντερνετ περισσότερα από 640 ΤΒ δεδομένων. Η Intel όμως δεν έμεινε εκεί, υπολογίζοντας τι σημαίνει αυτή την κίνηση για τις πιο διάσημες ιντερνετικές πλατφόρμες και υπηρεσίες.

Έτσι, μέσα σε 60 δευτερόλεπτα, το «ψαχτήρι» της Google απαντά κατά μέσο όρο σε περισσότερες από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις. Στον ίδιο χρόνο, το YouTube αναπαράγει 1,3 εκατομμύριο βίντεο, ενώ στο σάιτ του θα έχουν “ανέβει” καινούρια βίντεο, συνολικής διάρκειας 30 ωρών.

Σε ένα λεπτό επίσης, η Amazon πραγματοποιεί πωλήσεις αξίας περίπου 83.000 ευρώ, ενώ κυβερνοεγκληματίες κλέβουν τα προσωπικά δεδομένα 20 χρηστών.

Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, σε 60 δευτερόλεπτα συνδέονται στο Facebook 227.000 μέλη του, ενώ στο Twitter αναρτώνται 100.000 νέα μηνύματα. Παρά τη δημοφιλία όμως των socail media, οι «παραδοσιακές» υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείο δεν έχουν χάσει την αίγλη τους, αφού στο ίδιο χρονικό διάστημα αποστέλλονται 204 εκατομμύρια e-mail. Αν και ένα μεγάλο ποσοστό τους είναι spam.

H Intel προχωρά επίσης σε προβλέψεις για την “εικόνα του ίντερνετ” το 2015. Έτσι, υποστηρίζει ότι μέχρι τότε θα έχει διπλασιαστεί παγκομίως ο αριθμός των συσκευών με σύνδεση στο web, οι οποίες ήδη ισούνται αριθμητικά με τον πληθυσμό του πλανήτη. Επίσης, κάθε δευτερόλεπτο, μέσα από το ίντερνετ θα διακινούντα βίντεο συνολικής διάρκειας 5 ετών.


Του Κώστα Δεληγιάννη
http://portal.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου