Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

6 παραμελημένοι τρόποι αύξησης επισκεψιμότητας

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε τα πάντα για να ελκύσετε περισσότερους ανθρώπους στην ιστοσελίδα σας, άλλα υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι ακόμα για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η κίνηση στην ιστοσελίδα σας είναι αρκετή και αυτό είναι καλό. Ωστόσο, λίγοι παραπάνω επισκέπτες δεν κάνουν κακό και είναι σχετικά εύκολο. Δεν σημαίνει ότι όλες αυτές οι τακτικές θα πιάσουν για όλους σας, άλλα αισθάνομαι ότι πρέπει να μοιραστώ αυτά τα μυστικά αύξησης της κίνησης που δουλεύουν επιτυχώς σε άλλους. Ελπίζω να τα δοκιμάσετε και να δουλέψουν και σε σας.

Εκδώστε επαγγελματικές κάρτες
Φτιάχνοντας επαγγελματικές κάρτες που να περιλαμβάνουν την ιστοσελίδα σας μαζί με τα προσωπικά σας στοιχεία, έχει βοηθήσει πολλούς επιχειρηματίες για πολλά χρόνια με επιτυχία ως προς την αύξηση δημόσιων σχέσεων με άλλους ανθρώπους του ίδιου κλάδου. Δώστε τες σε ανθρώπους που συναντάτε και προτείνετε τους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας. Δεν υπάρχει κανένα κακό στο να ζητάς, για’ αυτό καλό είναι να μοιράζεται όσο περισσότερες μπορείτε κάθε μέρα.

Μπορείτε να περιλαμβάνετε την ιστοσελίδα σας σε επιστολόχαρτα, καταλόγους, τιμολόγια, φύλλα του fax και σε οποιοδήποτε αναλώσιμο φεύγει από τα χέρια σας. Άμα χρειάζεται να διαφημίσετε την επιχείρηση σας στον χρυσό οδηγό ή σε μουσαμάδες σιγουρευτείτε ότι έχετε περιλαμβάνει και την ιστοσελίδα σας. Θα εκπλαγείτε πόσοι επιχειρηματίες ξεχνάνε να το κάνουν αυτό.

Στείλτε email και ενημερωτική αλληλογραφία

Να περιλαμβάνετε την ιστοσελίδα σας σε άλλα τα email που στέλνετε, είτε κάνετε post σε forums, είτε σχολιάζετε άλλα blogs. Προσπαθήστε να βρείτε ομάδες ειδήσεων και ιστολογία του ίδιου κλάδου και κάντε σχετικά σχόλια σε άλλες ιστοσελίδες. Μπορείτε να προσθέστε και τα στοιχεία της επιχείρησης σας όπως τηλέφωνο, ιστοσελίδα και email.

Άλλη μία επιλογή είναι να στέλνετε ενημερωτικά emails κάθε βδομάδα ή μερικές φορές τον μήνα ώστε να έχετε μία σχέση με τους πελάτες σας, και να τους ενημερώνετε για τις εξελίξεις της επιχείρησης σας. Επαναλαμβάνω η ιστοσελίδα σας πρέπει να βρίσκετε σε κάθε ενημερωτικό email που στέλνετε.

Από στόμα σε στόμα

Ενημερώστε όλους όσους γνωρίζετε για την ιστοσελίδα σας. Η προώθηση από στόμα σε στόμα είναι μία άριστη πυγή επισκεψημότητας. Ζητήστε από τους φίλους σας, οικογένεια και συγγενείς σας για την γνώμη τους σχετικά με την ιστοσελίδα σας και το περιεχόμενο της. Αυτή που δεν την έχουν δει ακόμα θα την δουν γιατί θα τους κινήσετε το ενδιαφέρον. Άμα έχουν δει την ιστοσελίδα σας και τους άρεσε ζητήστε τους να πουν τους δικούς τους γνωστούς να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας. Αυτό το είδος μάρκετινγκ είναι πολύ ισχυρό, ειδικά για την αύξηση δημοτικότητας από κοινωνικά δίκτυα. Σιγουρευτείτε να αποκτήσετε αρκετά θετικά σχόλια σχετικά με την ιστοσελίδα σας άλλα δώστε πολύ προσοχή και στα αρνητικά σχόλια διότι μπορούνε να σας κάνουν ζημιά.

Χρήση πρόσφατων συμβάντων
Ως webmasters θα πρέπει να γνωρίζετε τα ποιο πρόσφατα νέα που σχετίζονται με τον κλάδο σας όπως τεχνολογία, πολιτική, κοινοτικά θέματα κλπ. Αυτά είναι τα ποιο συνηθισμένα πράγματα που οι ακόλουθοί σας θα θέλουν να μαθαίνουν και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ενημερώνετε μέσα από την ιστοσελίδα σας. Όταν οι χρήστες θα κάνουν κάποια αναζήτηση για τα ποιο πρόσφατα συμβάντα μέσα από την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να τους εκλύει αυτό που διαβάζουν ώστε να ενημερώνονται πάντα από σας. Ακόμα μπορείτε να υποβάλετε κάποιες μικρές αναφορές και στις κοινοτικές σας ιστοσελίδες σας όπου έχετε προφίλ με ενσωματωμένο τον σύνδεσμο της ιστοσελίδα σας μέσα στην αναφορά.

Εκθέσεις

Σε εκθέσεις του κλάδου σας μπορείτε να γνωρίζετε νέα άτομα που ενδιαφέρονται για τα ίδια πράγματα που ενδιαφέρεστε και εσείς, και μπορείτε να δώσετε την προσωπική σας κάρτα για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας. Να έχετε πάντα μαζί σας σημειωματάρια για να καταγράφετε τα άτομα που συναντάτε και διάφορες πληροφορίες. Ως ανταλλαγή ενημερώστε τους ότι θα τους στέλνετε την ενημερωτική σας αλληλογραφία δωρεάν. Επίσης ως έχτρα μπορείτε να κάνετε μία κλήρωση ή να δώσετε κάτι σε προσφορά ή δωρεάν όπου άνθρωποι με το ίδιο ενδιαφέρον δύσκολα θα αρνηθούν. Μ’ αυτόν τον τρόπο πολύ εύκολα θα βρείτε ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν να επισπευτούν την ιστοσελίδα σας και έτσι θα αποκτήσετε σημαντική επισκεψιμότητα.

Τακτικές αναβαθμίσεις

Οι τακτικοί επισκέπτες σας θα σταματήσουν να είναι τακτικοί εάν δεν αναβαθμίζετε την ιστοσελίδα σας με νέες πληροφορίες. Αυτό μπορεί να μην είναι πρωτοφανές, άλλα πολλοί webmasters ή online επιχειρηματίες δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Άμα χρησιμοποιείτε ποιοτικό περιεχόμενο και ανανεώνετε το περιεχόμενο σας τακτικά θα κάνετε την ιστοσελίδα σας ποιο ελκυστική. Οι πιστοί αναγνώστες σας θα συνεχίζουν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα σας και νέοι επισκέπτες θα αναγνωρίζουν την δημοτικότητα της ιστοσελίδα σας.


bizcatalog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου