Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πως να επιλέξετε το affiliate πρόγραμμα που θα προωθήσετε

Αν θέλετε πραγματικά να γίνετε ένας επιτυχημένος affiliate, ένα από τα σημαντικότερα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι χωρίς αμφιβολία το να βρείτε το σωστό αντικείμενο. Αυτό απαιτεί να αφιερώσετε χρόνο, υπομονή και δημιουργικότητα. Πρέπει να σκεφτήτε πολύ προσεκτικά πριν πάρετε την απόφαση σας και ξεκινήσετε. Αν πάρετε μια λανθασμένη απόφαση είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσετε αργότερα, διότι είτε δεν θα έχετε τις απαραίτητες γνώσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο, είτε δεν θα έχετε το κέρδος που περιμένατε. Οπότε θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί με την επιλογή του αντικειμένου.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα αντικείμενο με ελάχιστο ή μηδενικό ανταγωνισμό, κάτι που βρίσκεται στα όρια της ανυπαρξίας. Μπορεί με την πρώτη ματιά να φαίνεται ότι θα έχετε πιο εύκολα κέρδος με αυτού του είδους το αντικείμενο, αλλά με τον καιρό θα ανακαλύψετε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ανεξάρτητα από το αντικείμενο το οποίο θα επιλέξετε, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχει κάποιος ανταγωνισμός, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Αντίθετα, θα πρέπει να το δείτε σαν πρόκληση, ώστε να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας, να παρέχετε υψηλού επιπέδου affiliate marketing υπηρεσίες και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα από όσα είχατε φανταστεί.
Αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να διαλέξετε το αντικείμενο σας είναι να δείτε διάφορους καταλόγους με affiliate προγράμματα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε μια πολύ καλή επιλογή, γιατί θα καταλάβετε από την αρχή αν έχετε τις απαραίτητες γνώσεις και ικανότητες για να προωθήσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μία συγεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Θα πρέπει να ξέρετε ότι στο affiliate marketing υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες προϊόντων, τα υψηλής και τα χαμηλής ζήτησης προϊόντα.
Ένα υψηλής ζήτησης προϊόν πωλείται ήδη και διαφημίζεται από ένα μεγάλο αριθμό affiliates. Αυτό σημαίνει, ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι γνωρίζετε ήδη ότι το προϊόν έχει μεγάλη ζήτηση και αν καταφέρετε να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας θα έχετε μεγάλο κέρδος. Το μειονέκτημα των προϊόντων υψηλής ζήτησης είναι ότι υπάρχουν ήδη πολλοί affiliates, οι οποίοι διαφημίζουν το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο θα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για εσας.
Ένα χαμηλής ζήτησης προϊόν είναι το ακριβώς αντίθετο. Επιλέγοντας ένα τέτοιο προϊόν θα έχετε πολύ λιγότερους ανταγωνιστές να ξεπεράσετε αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπολογίσετε τη ζήτηση που θα έχει το προϊόν και το άν θα μπορέσετε να έχετε κέρδος.
Αν θέλετε να επιλέξετε ένα προϊόν και ένα αντικείμενο αποτελεσματικά, σκεφτείτε ένα αντικείμενο το οποίο θα ταιριάζει στους επισκέπτες της σελίδας σας. Αν έχετε ήδη κάποια σελίδα και θέλετε να κερδίσετε χρήματα μέσω του affiliate marketing, τότε τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εσάς. Αν γνωρίζετε το κοινό της σελίδας σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε ένα προϊόν το οποία θα μπορούσε να αγοράσει το κοινό σας. Αν βρείτε ένα τέτοιο προϊόν, τότε τα κέρδη σας θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας. Δεν χρειάζεται να έχετε κάποια συγκεκριμένη εκπαίδευση για αυτό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε ένα προϊόν και ένα αντικείμενο το οποίο θα «πιάσει» εύκολα, όπως dating, κατοικίδια κ.α.

Αν δεν έχετε ήδη ετοιμάσει τη σελίδα σας τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα για εσάς, από μια άποψη. Επειδή δεν έχετε ακόμη ένα συγκεκριμένο κοινό, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα προϊόν και να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα, η οποία θα απευθύνεται στο ίδιο κοινό που απευθύνεται και το προϊόν το οποίο έχετε επιλέξει. Αφού βρείτε το σωστό αντικείμενο για εσάς, μπορείτε είτε να επιλέξετε να συμπεριλάβετε και κάποιο άλλο αντικείμενο ή να εμβαθύνετε στο συγκεκριμένο αντικείμενοπου έχετε επιλέξει από την αρχή. Αν για παράδειγμα έχετε επιλέξει το dating σαν το αντικείμενο για το affiliate marketing σας, και αυτό το αντικείμενο σας αποφέρει κέρδος, τότε μπορείτε να προσθέσετε σαν δευτερεύον αντικείμενο τις «συμβουλές για σχέσεις» ή οτιδήποτε άλλο σχετικό με το dating ή μπορείτε να επιλέξετε κάποιο τελείως άσχετο αντικείμενο, αν πιστεύετε ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικό. Τελικά, αυτό είναι καθαρά δική σας απόφαση. Απλά βρείτε ένα αντικείμενο το οποίο σας αρέσει και σκεφτείτε με πιο τρόπο θα πουλήσετε ένα προϊόν από αυτό το αντικείμενο στο κοινό σας. Και αυτό είναι.


http://greekaffiliates.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου