Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο;

 Επιτυχημένες στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ
 Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για την οικοδόμηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής διαδικτυακού μάρκετινγκ γύρω από το SEO (Search Engine Optimization) και κατά συνέπεια την υψηλότερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας  στις μηχανές αναζήτησης (Search Engines), είναι η ενσυναίσθηση για το κοινό σας.

Μόλις γίνει αντιληπτό πώς ο μέσος χρήστης και πιο συγκεκριμένα ο χρήστης που στοχεύετε να γίνει πελάτης σας, χρησιμοποιεί τις μηχανές αναζήτησης, τότε μπορείτε να απευθύνεστε πιο αποτελεσματικά σε αυτόν, ώστε να τον κρατήσετε και να τον κάνετε πελάτη σας.

Η Διαδικασία μιας αναζήτησης

Η χρήση των μηχανών αναζήτησης έχει εξελιχτεί τα τελευταία χρόνια όμως οι κύριες αρχές της διεξαγωγής μιας αναζήτησης παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Παρακάτω παρατίθενται τα βήματα που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας:

  • O χρήστης βιώνει την ανάγκη για μια απάντηση, λύση ή κάποιες πληροφορίες
  • Διατυπώνει αυτή την ανάγκη σε μια σειρά από λέξεις και φράσεις που είναι γνωστή ως “query” (ερώτημα)
  • Εκτελεί το ερώτημα σε μια μηχανή αναζήτησης
  • Κάνει επισκόπηση στα αποτελέσματα για την απάντηση
  • Κάνει κλικ σε ένα αποτέλεσμα
  • Σαρώνει για μια λύση, ή ένα σύνδεσμο προς αυτή τη λύση
  • Εάν μείνει ανικανοποίητος, τότε επιστρέφει στα αποτελέσματα αναζήτησης για την επίσκεψη άλλου συνδέσμου ή
  • Εκτελεί μια νέα αναζήτηση επαναδιατυπώνοντας το ερώτημα

Όταν αυτή η διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα την επιτυχή εύρεση της πληροφορίας, δημιουργείται μια θετική εμπειρία, τόσο με τη μηχανή αναζήτησης όσο και για την ιστοσελίδα που παρέχει την πληροφορία ή αποτέλεσμα. Από την εμφάνιση των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο η αναζήτηση έχει γίνει πολύ δημοφιλής αφού στην μελέτη “ Pew Internet & American Life Project ” διαπίστωσαν ότι το 90% των online ανδρών και το 91% των γυναικών χρησιμοποιούν καθημερινά τις μηχανές αναζήτησης.  Από αυτούς, το 42% των ανδρών και 39% των γυναικών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν τις  μηχανές αναζήτησης κάθε μέρα και περισσότερο από το 85% των δύο ομάδων δήλωσαν ότι είχαν βρει την πληροφορία που έψαχναν.


http://www.novelwebdesigns.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου