Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Οι επιχειρηματίες δημιουργούν ανάπτυξη

Πάνω από δυο στις τρεις επιχειρήσεις διεθνώς προβλέπουν ότι θα προβούν σε προσλήψεις το 2012, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες.
Την πρόθεση να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας το 2012, παρά την οικονομική κρίση, εξέφρασαν περισσότεροι από δύο στους τρείς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο της έρευνας «Global job hot spots: Help wanted», που πραγματοποίησε η Ernst & Young μεταξύ 400 κορυφαίων επιχειρηματιών διεθνώς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι θέσεις εργασίας αυτές δεν είναι προσωρινής απασχόλησης ή χαμηλής ποιότητας, αλλά στην πλειοψηφία τους, είναι θέσεις εργασίας που απαιτούν πανεπιστημιακό πτυχίο ή σημαντική εμπειρία. Την ίδια στιγμή, οι εταιρείες που διοικούνται από επιχειρηματίες και μόνο, αύξησαν το εργατικό τους δυναμικό κατά 11% το 2011.

Σύμφωνα με την έρευνα, σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες, που συμμετείχαν στην έρευνα, αύξησαν τον αριθμό των απασχολούμενων το 2011, κατά σημαντικό ποσοστό. Κατά μέσον όρο, οι επιχειρηματίες από την  Αμερική αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων κατά 18% και στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού και την Ευρώπη η αύξηση ήταν 16% και 12% αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, το 76% αύξησε το απασχολούμενο προσωπικό το 2011, ενώ να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες «επιστρέφουν» τα οφέλη τους στις τοπικές κοινωνίες. Το 83% δημιούργησαν νέες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της υπάρχουσα εταιρείας, ενώ το 56% δημιούργησαν μια νέα εταιρεία.

Οι επιχειρηματίες προβλέπουν ανάπτυξη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 68% των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην έρευνα, προβλέπουν αύξηση του προσωπικού που απασχολούν, στη χώρα όπου η εταιρεία έχει την έδρα της το 2012, αναφέροντας ως βασικούς λόγους για την αύξηση του προσωπικού, πρωτίστως την «ανάπτυξη στις αγορές για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους» και δευτερευόντως τις «τεχνολογικές βελτιώσεις και καινοτομίες». Το 44% προβλέπουν επίσης αύξηση του προσωπικού σε χώρες εκτός της έδρας τους. Μεταξύ των χωρών στις οποίες προβλέπουν ότι θα δημιουργήσουν τις περισσότερες θέσεις εργασίας οι ερωτώμενοι ανέφεραν τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ινδία, ως δημοφιλέστερους προορισμούς. Ως προς τους λόγους για τους οποίους προσλαμβάνουν σε χώρες εκτός της εθνικής τους αγοράς, το 74% των επιχειρηματιών δηλώνουν ότι «αυτό θα τους βοηθήσει να εισέλθουν σε νέες αγορές». Μόνο το 14% δήλωσαν ότι προσλαμβάνουν διεθνώς «για να επωφεληθούν από το χαμηλότερο εργατικό κόστος» και μόνο το 8% δήλωσαν ότι επιθυμούν να εκμεταλλευθούν τα «ισχυρότερα κίνητρα που παρέχουν κυβερνήσεις άλλων χωρών».
   
Τέλος, όταν ρωτήθηκαν οι επιχειρηματίες, ποιοι παράγοντες στην εσωτερική αγορά θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τα επιθετικά σχέδια προσλήψεων για το 2012, οι συχνότερες απαντήσεις ήταν κυβερνητικές πολιτικές (23%) και ένα αρνητικό ρυθμιστικό περιβάλλον (16%). Το υψηλότερο ποσοστό οικονομικής εμπιστοσύνης καταγράφεται στον Καναδά (61%), το χαμηλότερο στις ΗΠΑ (24%) ενώ η Ευρώπη και η Ασία/Ειρηνικός βρίσκονται στο 49%.


http://www.advertising.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου