Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Μεγάλο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά παραθεριστικής κατοικίας στην Ελλάδα



Οι Έλληνες ιδιοκτήτες εξοχικών πουλάνε προκειμένου να αποφύγουν την υπερβολική φορολόγηση και τα τεκμήρια διαβίωσης και οι κατασκευαστές ρίχνουν τις τιμές για να ξεφορτωθούν το μεγάλο στοκ των νεόδμητων παραθεριστικών κατοικιών. Τα περισσότερα σπίτια που πωλούνται είναι μεγάλα και υψηλής αξίας σε νησιά και τουριστικές περιοχές που στο παρελθόν ήταν στην πρώτη γραμμή.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν πάνω από 3.000-3.500 απούλητα εξοχικά στην Πάρο. Στην κοσμοπολίτικη Μύκονο τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού πωλητήριο έχουν βάλει περί τα 800-1.500 εξοχικά, ενώ στη Σαντορίνη φτάνουν τα 1.000-1.500. 
Τελευταία έχουν αυξηθεί οι ενδιαφερόμενοι για αγορές που προέρχονται από ξένες χώρες. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι Ρώσοι, οι Γερμανοί, οι Βρετανοί, πολλοί Έλληνες μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς από ΗΠΑ και Αυστραλία και εσχάτως, Κινέζοι και Τούρκοι επενδυτές.
Tο ελληνικό «καλάθι» έχει εξοχικά για όλα τα βαλάντια, από μικρά σπίτια αξίας 40-50 χιλιάδων ευρώ μέχρι βίλες 8 εκατ. ευρώ στη Μύκονο ή τη Σαντορίνη. Τα δύο αυτά νησιά, μαζί με την Αττική, είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους Κινέζους. Μάλιστα, φέτος αναμένεται αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα κατά 75%, κάτι που γεννά ελπίδες ότι κάποιοι θα αγοράσουν και ακίνητα.
Οι καλύτεροι πελάτες, πάντως, εξακολουθούν να είναι οι Ρώσοι, καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 30.000 που επισκέφτηκαν την Ελλάδα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να αγοράσουν ακίνητο. Σύμφωνα με έρευνα, οι Ρώσοι τοποθετούν περί τα 12 δισ. δολάρια σε ακίνητα στο εξωτερικό ετησίως. Το 40% κινούνται για ακίνητα αξίας μεταξύ 100.000 και 250.000 ευρώ, ενώ 10,5% ενδιαφέρονται για πολυτελέστερες κατοικίες, αξίας άνω των 500.000 ευρώ.

Πηγή: www.imerisia.gr
etravelnews.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου