Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ανοδος για το ηλεκτρονικό επιχειρείν

Κερδίζει συνεχώς έδαφος το ηλεκτρονικό επιχειρείν στη χώρα μας, καθώς οι πρώτες ενδείξεις αποκαλύπτουν ότι η εμπορική δραστηριότητα των ελληνικών ηλεκτρονικών επιχειρήσεων εντείνεται, ενώ ο Έλληνας καταναλωτής εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις για τις αγορές του.


Με αυτό το μήνυμα, η κριτική επιτροπή των e-volution awards 2012 καλωσόρισε την αγορά του ηλεκτρονικού επιχειρείν, που παρευρέθηκε σύσσωμη, στην τελετή απονομής των βραβείων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Μεγάλοι νικητές των βραβείων ήταν οι εταιρείες: Πλαίσιο Computers με 2 βραβεία στις κατηγορίες «Συνδυασμός Ψηφιακού & Φυσικού Περιβάλλοντος» και 1 έπαινο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις», Eurobank EFG με 1 βραβείο στην κατηγορία «Ασφάλεια - Πληρωμές» και 2 επαίνους στις κατηγορίες «Καινοτομία (Υπηρεσία -Προϊόν)» και «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις», η Winbank (Τράπεζα Πειραιώς) με ένα βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία (Υπηρεσία-Προϊόν)» και 2 επαίνους στις κατηγορίες «Εμπειρία Πελατών» και «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Καταναλωτές». Τρεις διακρίσεις έλαβε και η Χρυσή Ευκαιρία, λαμβάνοντας το βραβείο στην κατηγορία «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Καταναλωτές» και 2 επαίνους στις κατηγορίες «Συνδυασμός Ψηφιακού & Φυσικού Περιβάλλοντος» και «Usability».

Επισημαίνεται ότι τα e-volution awards είναι ένας νεοσύστατος θεσμός της Boussias Communications και του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που επιβραβεύει τις πιο καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές στο χώρο του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Στη φετινή πρώτη διοργάνωση, κατατέθηκαν 80 συμμετοχές από μεγάλες, αλλά και μικρότερες εταιρείες, από όλους σχεδόν τους κλάδους. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από έγκριτη κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείται από εμπειρογνώμονες του χώρου, καθηγητές πανεπιστημίων και εκπροσώπους σχετικών φορέων, με πρόεδρο τον καθηγητή Γιώργο Δουκίδη, επικεφαλής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν - ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποίο είχε την ευθύνη της επιστημονικής υποστήριξης του διαγωνισμού. Τα βραβεία τέλεσαν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Γεν. Γραμματεία Εμπορίου) και είχαν την υποστήριξη των φορέων IAB HELLAS, ΕΕΔΕ-ΕΙΠ, ΕΙΕΠ, ΕΠΑΜ, ΙΠΕ, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου