Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Video marketing,

Παρακινώντας τον πελάτη και το συναίσθημά του.

Η δημιουργία συναισθήματος αποτελεί το βασικότερο στατιστικό στο marketing. Οι άνθρωποι αγοράζουν για συναισθηματικούς λόγους και αιτιολογούν την αγορά με την λογική. Αν αγόραζαν μόνο με βάση την λογική, τότε θα ζούσαμε σε μία πολύ διαφορετική οικονομία.


Η κεντρική ιδέα του video marketing είναι ότι τίποτα δεν είναι πιο δυνατό και πειστικό από τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης να μιλάει για την επένδυσή του με απίστευτη επιρροή προς το θεατή αλλά εφαρμόζοντας και ανάλογη στρατηγική διάχυσης του οπτικοακουστικού περιεχομένου στα κοινωνικά δίκτυα και κοινότητες, αυξάνοντας τη δημοτικότητα του βίντεο.

Το οπτικοακουστικό περιχόμενο έχει πάρα πολλές διαδραστικές δυνατότητες με συμμετοχή των θεατών με σχόλια, εντυπώσεις, ψηφίσματα αλλά και πάρα πολλές προβολές.

Για παράδειγμα μέσα από το YouTube κανάλι μπορεί ο χρήστης να:
1. Μοιραστεί το video μέσω email ή σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.
2. Προσκαλέσει θαυμαστές ή φίλους να γίνουν συνδρομητές στο κανάλι
3. Προσθέστε φίλους που έχουν ποαρόμοια κανάλια ή περιεχόμενο στο You tube ή το Twitter
4. Xρησιμοποιήσεi λέξεις-κλειδιά για τη βελτιστοποίηση της βαθμολογίας σας σε μηχανές αναζήτησης και καλύτερη ανεύρεση του βίντεο
4. Κοινωνικά Δίκτυα, καταχωρήστε το link και σε άλλα δίκτυα, όπως facebook, vimeo κά και οδηγήστε κίνηση στο κανάλι σας.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τελευταίες έρευνες, το Twitter αποτελεί το δεύτερη ταχύτερα ανεπτυγμένη πηγή ανεύρεσης βίντεο μετά το facebook με ρυθμό 38.7% ανά μήνα. Ο ρυθμός ανάπτυξης προηγείται όλων των μηχανών αναζήτησης.
Για παράδειγμα ένα υψηλής ποιότητας βίντεο παρουσίασης μιας επιχείρησης με συγκεκριμένη πρεοετοιμασία δεν διαρκεί πάνω από 1 ώρα, ενώ η διάρκεια του τελικού βίντεο δε ξεπερνά τα 2 λεπτά. Επομένως είναι κάτι που μπορεί να επναληφθεί για να προωθήσει νέα προιόντα ή ιδέες της επιχείρησης. Έτσι με απλά βήματα η   etairia διαθέτει τους πόρους ώστε να παράγει και προωθεί το βίντεο μιας επιχείρησης:
1. Αποφύγετε το Studio, προτιμήστε το χώρο της επιχείρησής σας
2. Πείτε την ιστορία σας με τη βοήθειά μας
4. Κινηθείτε με φυσικες κινήσεις, χαμογελάστε, προσκαλέστε, να είστε ο εαυτός σας
5. Όσο πιο σύντομο τόσο καλύτερα, εστιάστε στην ουσία, δίνοντας μια γεύση στον πιθανό πελάτη, ώστε να πεισθεί να έρθει να δοκιμάσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου