Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Το MySpace πουλήθηκε σε διαφημιστική εταιρεία για 35 εκατομμύρια δολάρια



email
Είναι οριστικό! Το MySpace πωλήθηκε. Μια διαφημιστική εταιρεία με όνομα Specific Media δαπάνησε 35 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τον άλλοτε κυρίαρχο των κοινωνικών δικτύων.
Ο διευθύνων σύμβουλος Mike Jones θα αποχωρήσει από την εταιρεία και το ίδιο θα γίνει και με ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού.
Μάλιστα, ο Jones έστειλε ένα e-mail στους εργαζόμενους του MySpace αναφέροντας: «Λόγω της συμφωνίας, διεξάγουμε μια αναδιάρθρωση η οποία επιβάλει σημαντική μείωση του εργατικού δυναμικού μας. Θα βοηθήσω την Specific κατά το στάδιο μετάβασης των επόμενων δύο μηνών στο πριν αποχωρήσω από το ρόλο του διευθύνων σύμβουλου στο MySpace.»
Για την ιστορία, το 2005 η News Corp αγόρασε την ιστοσελίδα για 580 εκατ. δολάρια από τους αρχικούς ιδιοκτήτες της, αλλά η κίνηση στο MySpace είχε ήδη πέσει κατακόρυφα. Η εταιρεία δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι ήταν έτοιμη να πουλήσει το MySpace ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια από την πώληση. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να κερδίσει μόλις 35.
Όσο για το μέλλον του MySpace, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Το μόνο δεδομένο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή είναι  ότι το κοινωνικό δίκτυο θα επικεντρωθεί εκεί που ξέρει καλύτερα: στη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου