Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο

4 σχόλια:

  1. ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
    • Όταν δεν έχει καμία πείρα στον τομέα που χρειάζεται.
    • Όταν δεν έχει τον απαιτούμενο χρόνο στην επιχείρησή του για να ασχοληθεί με τη σπουδή του Προγράμματος που τον ενδιαφέρει. Για παράδειγμα λιγότερο ή περισσότερο από ένα έτος, ως γενικό χρόνο έναρξης και λήξης.
    • Όταν οι προηγούμενες προσπάθειες της επιχείρησης να ικανοποιήσει τις ανάγκες της επένδυσης δεν ήταν επιτυχείς.
    • Όταν τα μέλη της επιχείρησης/μέτοχοι διαφωνούν συνεχώς για τη λήψη μιας απόφασης και χρειάζεται να συναντήσουν έναν σύμβουλο για να παρέχει τις γνώσεις του ως ειδικός ώστε έρθουν σε συμφωνία.
    • Όταν οι διευθυντές της επιχείρησης θέλουν μια αντικειμενική προοπτική από κάποιον χωρίς ισχυρές προκαταλήψεις για τα προηγούμενα και τα τρέχοντα σχέδια της επιχείρησης.
    • Ένας σύμβουλος μπορεί να αναλάβει για την επιχείρηση εργασίες που κανένας άλλος από το προσωπικό, ακόμη και αν το θέλει δεν έχει την ανάλογη εμπειρία, για να εξασφαλίσει στην επιχείρηση την καλύτερη λύση για το επενδυτικό της πρόγραμμα.
    • Επίσης, ο σύμβουλος χρειάζεται να γνωμοδοτήσει ακόμα και όταν η επιχείρηση θέλει να προσδώσει αξιοπιστία σε μια απόφαση που έχει ήδη παρθεί και υλοποιηθεί.
    Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    Πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ο όρος "σύμβουλος επιχειρήσεων" σημαίνει "Σύμβουλος Πωλήσεων", διότι με την παρέμβασή του αναβαθμίζει την επιχείρηση. Εάν οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θέλουν να αποδειχθούν πραγματικά χρήσιμοι πρέπει να δώσουν στους πελάτες τους τα παρακάτω:
    • Την πρακτική της διοίκησης του σχεδιαζόμενου έργου
    • Την μέθοδο για τη λήψη πρακτικών αποφάσεων.
    Παράγοντες που διακρίνουν τους συμβούλους:
    • διανοητική ικανότητα
    • η άποψη που φέρουν ως "ξένοι" δηλαδή άνθρωποι εκτός της επιχείρησης (βλέπουν τα πράγματα ανεπηρέαστα από την αντικειμενική σκοπιά)
    • η έλλειψη χρόνου, για το λόγο αυτό ένας επιχειρηματίας μπορεί να προσλάβει ειδικούς συμβούλους, ως ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες.
    Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    Η παροχή διοικητικών συμβουλών είναι μια τέχνη και όπως τις παραδοσιακές τέχνες, αναπτύσσεται με την πρακτική εμπειρία. Κανένας δεν έγινε ειδικός κατασκευαστής κτιρίων απλά με την ανάγνωση των τεχνικών συγγραμμάτων πάνω στο θέμα. Έτσι λοιπόν κανένας δεν μπορεί να είναι πλήρως ικανός διοικητικός σύμβουλος χωρίς εμπειρία στην υλοποίηση εργασιών.
    Στο ξεκίνημά του, ως επαγγελματίας σύμβουλος ανάπτυξης επιχειρήσεων, ο νεοφερμένος στο κλάδο θα εργαστεί κάτω από την καθοδήγηση των πιο πεπειραμένων συναδέλφων του. Καθώς ο χρόνος θα περνά, μπορεί να διαχειριστεί προγράμματα αυξανόμενης κλίμακας. Τέλος, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων θα είναι αρμόδιος για ένα κέντρο κέρδους ή μια ολόκληρη επιχείρηση.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ
    Η επιχείρηση γνωμοδότησης στηρίζεται στην προσωπική επαφή με τον πελάτη και οι σύμβουλοι είναι μέρος μιας συνεχούς διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων.
    Αυτό απαιτεί πολύ υψηλό επίπεδο ατομικών δεξιοτήτων από τον σύμβουλο επιχειρήσεων για παράδειγμα την ικανότητά του να επικοινωνεί σωστά, προφορικά και γραπτά, να παίρνει γρήγορες και σωστές αποφάσεις και να εργάζεται με προσωπικά κίνητρα. Ο πελάτης ο οποίος σε κάθε περίπτωση έχει επενδύσει μεγάλα ποσά σε επαγγελματικές συμβουλές, θα θέλει να έχει την εξασφάλιση ότι προσλαμβάνει ένα δημιουργικό μυαλό. Κάποιον που προβλέπει την ύπαρξη προβλημάτων και τα λύνει προκαταβολικά, και όχι αντιδρώντας στις εμφανείς και προβλέψιμες πιέσεις. Κάποιον που να προσφέρει πρακτικές και όχι θεωρητικές λύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ BEST WORKPLACES 2010
    Απριλίου 19, 2010 lkyropoulou Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments

    ΟΙ 20 ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    Ανακοινώθηκαν από το Great Place to Work® Institute Hellas τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces που αναδεικνύει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
    Oι εταιρείες που ξεχωρίζουν μοιράζονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθός τους: 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους και 10 εταιρείες με 50 έως 250 εργαζόμενους.
    Οι εταιρείες που διακρίνονται λοιπόν για το 2010 είναι οι εξής:
    Best Workplaces 2010

    Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους Οι 10 καλύτερες εταιρείες που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους

    1 Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον 1 Bristol-Myers Squibb
    2 GlaxoSmithKline Pharma 2 ΨΗΜΙΤΗ AE
    3 ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ 3 Manpower
    4 Tasty Foods 4 ΑΙΩΝ
    5 AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ 5 Data Communication ΑΕ
    6 ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ 6 CHARTIS
    7 AstraZeneca AE 7 International Life ΑΕΑΖ
    8 Würth Hellas 8 Medtronic Hellas
    9 Club Hotel Casino Loutraki 9 Genesis Pharma
    10 Ericsson Hellas 10 Xerox Hellas AEE
    Η έρευνα αξιολόγησης Best Workplaces διοργανώνεται για 8 συνεχή χρονιά στην Ελλάδα από το Great Place to Work® Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνεισφορά του τμήματος εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School.
    Στη φετινή έρευνα αξιολογήθηκαν 49 εταιρείες από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απασχολούν στο σύνολό τους πάνω από 28.700 εργαζομένους.
    Το ποσοστό των εργαζομένων που απάντησαν στην έρευνα ανήλθε γύρω στο 75%. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των εταιρειών είναι σε εθελοντική βάση.
    Η τελική αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται κατά τα δύο τρίτα στις απαντήσεις των υπαλλήλων τους, γεγονός που καθιστά την έρευνα μοναδική ως προς τη μεθοδολογία της, αφού η γνώμη των εργαζομένων είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάταξη της κάθε εταιρείας. Τα ερωτηματολόγια των εργαζομένων είναι εμπιστευτικά, συμπληρώνονται ανώνυμα από τους εργαζόμενους και αποστέλλονται απευθείας στους αξιολογητές.
    Η βράβευση των 20 εταιρειών θα γίνει στις 21 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης.
    Οι εταιρείες που βραβεύονται στην Ελλάδα θέτουν αυτόματα υποψηφιότητα για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Μάιο στη Μαδρίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια νέα επιχειρηματική ιδέα ως απάντηση στην συνεχή αύξηση της βενζίνης
    Η ιδέα μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Η φράση “πενία τέχνας κατεργάζεται” πραγματικά ταιριάζει στην περίπτωση αυτή. Η συνεχής άνοδος της βενζίνης σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε στην ιδέα του mygallons.com.
    Και τι είναι αυτή η ιδέα; Είναι μια pre-pay κάρτα, κάτι σαν debit card όπου την δέχεται κάθε μηχάνημα πιστωτικών καρτών, όπου έχεις ήδη προ-πληρώσει μια ποσότητα σε λίτρα βενζίνης, σε σημερινή τιμή!
    Η ιδέα του mygallons.com ουσιαστικά δουλεύει ως ένα είδος “προστασίας” ενάντια στις μελλοντικές αυξήσεις της βενζίνης, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες, να αγοράσουν βενζίνη με την σημερινή τιμή, και να την χρησιμοποιήσουν στο μέλλον όταν η τιμή θα έχει αυξηθεί.
    Η εφαρμογή της ιδέας του mygallon.com ξεκινάει με την online εγγραφή στο site της εταιρείας, όπου ο πελάτης ανοίγει έναν λογαριασμό. Στην συνέχεια καθορίζει ένα ποσό σε δολάρια που θέλει να χρησιμοποιήσει για να αγοράσει βενζίνη. Εάν για παράδειγμα επιλέξει να πληρώσει $100 και η τρέχων τιμή της βενζίνης είναι $5 ανά λίτρο, τότε έχει αγοράσει (με εγγύηση) 20 λίτρα βενζίνης, ακόμα και αν την επόμενη ημέρα η τιμή της βενζίνης πάει στα $10 ανά λίτρο! Αφού ολοκληρωθεί η online εγγραφή τότε μέσα σε μερικές ημέρες αποστέλλεται στον πελάτη η κάρτα του (με τα πληρωμένα λίτρα βενζίνης μέσα).
    Και ένα ακόμα παράδειγμα. Έστω ότι έχεις αγοράσει (προ-πληρώσει) 100 λίτρα βενζίνης με τιμή $5 ανά λίτρο. Κρατάς την κάρτα σου για ένα διάστημα και όταν δεις ότι η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει στα $5,5 ανά λίτρο, τότε δίνεις την κάρτα σου στο βενζινάδικο και γλιτώνεις $0,5 για κάθε λίτρο!
    Νομίζω η “ιδέα” και ο τρόπος που δουλεύει το mygallon.com έχουν γίνει κατανοητά! Προσωπικά την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν παγίδες και ποιες είναι. Η ιδέα είναι πολύ νέα, ξεκίνησε μόλις πριν μερικούς μήνες τον Απρίλιο που μας πέρασε. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, http://www.mygallons.com/.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή